Ansökan och antagning till Änglagårdskolan

Anmäl dig till Änglagårdskolan genom att göra intresseanmälan i formuläret till höger.

Ansökningsformuläret gäller för alla våra skolor och ska användas vid anmälan av elev. Var nogrann med att fylla i informationen korrekt så att vi kan behandla din ansökan omedelbart.

Antagningsprocessen

Antagningsprocess Änglagårdsskolan

På Änglagårdsskolan är våran målbild att eftersträva en jämn könsfördelning mellan tjejer och killar. Under antagningsprocessen arbetar vi därför systematiskt med olika aktiviteter och träningar för att uppnå detta.

Följande antagningsprocess användas på Änglagårdsskolan.

1. Samtliga elever som gjort en ansökan kommer att få en kallelse till lära-känna träning samt informationsmöte. På träningen delas en intervjuguide ut. Denna skall sedan fyllas i och skickas in till skolan.
  2. Elever och vårdnadshavare kallas  till intervju med skolledning.
  3. Slutgiltigt antagningsbesked utifrån antagningsprincip. Se nedan

Frånvaro från ovanstående ses som att ni inte längre är intresserade av en plats på skolan och då tar vi bort er från kön, detta sker om inte frånvaro inte meddelas till skolan i förväg.

Syftet med denna antagningsprocess är att du ska lära känna vår verksamhet och tydliga fotbollsprofil och därmed kvalitetsäkra ditt skolval.

Änglagårdsskolan tillämpar följande antagningsprincip:

1. Syskonförtur
  2. Ansökningsdatum

Information för byte av skola till Änglagårdskolan

Du som väljer att börja på Änglagårdskolan till hösten ska anmäla ditt skolbyte till din nuvarande skola. På vissa orter måste du även anmäla ditt byte av skola till din hemkommun. Kontakta din nuvarande klassföreståndare eller rektor för information kring om det är någon särskild blankett du ska fylla i. När du har börjat hos oss kommer vi att meddela din hemkommun.

Informationsmöten för intresserade elever och föräldrar

Under hösten/våren kommer Änglagårdsskolan att bjuda in intresserade elever, föräldrar och lärare till informationsmöten, inbjudningsträningar och föreläsningar. Vill du komma på ett personligt besök till Änglagårdsskolan så är ni varmt välkomna att höra av er!

Varmt välkommen med din ansökan önskar vi på Änglagårdsskolan.